Hon var en av 2 överlevande i flygplanskraschen – lyssna nu när hon får juryn att bryta ihop

Kechi deltog i America’s Got Talent 2017 som sångerska. Hon har sjungit sedan hon var sju år gammal och har sjungit seriöst i tolv år. När juryn frågar vad som fick henne att börja sjunga berättar hon vad som hände henne när hon var 16 år gammal. Det får mitt hjärta att gå i tusen bitar.

Kechi Okwuchi bor för tillfället i Houston men är från Nigeria i grunden. Hon bestämde sig att delta i America’s Got Talent för att få dela sin röst med omvärlden.

En av två överlevande

När Kechi var 16 år gammal — för tio år sedan — bodde hon fortfarande i Nigeria. Påväg från julledighet med sina andra vänner från sin dåvarande internatskola skedde en flygkrasch som tog livet av 107 av 109 personer. Hon var alltså en av två överlevare. Kechi fick svåra brännskador och får hela tiden leva med fruktansvärda minnen. Hon har dock aldrig gått emot sin kärlek till sången och det har hjälpt henne igenom en påfrestande tid.

Fått styrka av musiken

Kechi använde sig av musiken för att ta sig igenom de fruktansvärda följderna av flygplanskraschen, skriver People. Hennes framförande visar på otrolig styrka och hon viker inte en sekund för jobbiga känslor som kan dyka upp. Hon gjorde en fantastiskt fin hyllning till sina vänner som hon förlorade i flygkraschen.

Otroligt tragisk historia som fler behöver se. Dela gärna hennes fina framförande med dina vänner.