Hon viskar ”filma det här” och sätter sig vid pianot – nu har miljoner förbluffats av hennes talang

På flera ställen världen över finns det pianon utplacerade för vem som helst att spela på. Här i Sverige har jag personligen stött på dem i parker, på torg och efter gågator. Dessa är helt enkelt där för att kunna njuta av musik och allt spontant som kan hända kring pianot. Huruvida tanken var att det skulle skapa virala händelser är svårt att sia om. Men det är vad som hände med det här klippet.

Det är i Quebec, Kanada som Ariane Racicot såg ett offentligt piano och bestämde sig för att spela lite. Hon är en fantastisk pianist och hoppades att en del av folket i närheten skulle uppskatta hennes toner, så hon placerade en mikrofon och satte sig ner för att spela.

Hon visste nog inte om att just hennes film skulle bli viral och få miljoner tittare. Hon bestämde sig för att spela klassikern Bohemian Rhapsody av Queen, en version som skulle få Freddie Mercury att bli nöjd. 

Som tur var hade hon med sin kompis Luc Delorme som kunde filma hela ögonblicket så att vi får chansen att njuta av det här. Ariane är helt försjunken i musiken och man ser att många förbipasserande stannar upp, både en kortare och längre suntd för att göra detsamma. 

Den ödmjuka Ariane Racicot verkar efter låten vakna upp något till verkligheten då applåderna får henne att gömma sig i händerna.

Även om pianot är lite ostämt så är det fortfarande ett imponerande framförande. Med största sannolikhet är det här knappast det sista vi ser av Ariane.

Jag var väl knappast den enda som sjöng med i texten även om det bara var pianomusik?