Ingen gör den som Elvis – men lyssna när Brolle tar ton och får alla tro att de är släkt

Den klassiska låten ”An American Trilogy” från 1972 är inte många som vågat röra. Men 2008, när Brolle var med i ”Så ska det låta” så tog han sig an den tillsammans med sin lagkamrat Linda Bengtzing. När han har tagit sista tonen sitter jag bara och gapar.

”Så ska det låta” lämnar en sällan oberörd av något slag. En artist som deltagit flertalet gånger är Kjell Junior Wallmark, eller Brolle som han kallas i folkmun. Den svenske sångaren tar sig ofta an Cornelis eller Elvis i musikaliska lekprogram. 2008 deltog Brolle tillsammans med Linda Bengtzing där de framförde många bra hits. En av låtarna var ”An American Trilogy” vilket han framförde med en sådan otrolig kontroll på rösten att jag tappar hakan.

Det här är ett typiskt klipp från programmet som jag kan titta på om och om igen. Det är Brolle som är led-sångaren här men Linda Bengtzing och pianisten Putte kompletterar honom riktigt bra. Det är inte många som lyckas såhär bra med att tolka en svår Elvis-låt. Att han tar ut sig så mycket det bara går märks verkligen på slutet.

Det här är bland det bästa jag någonsin hört. Dela gärna vidare det här med dina musik-älskande vänner.