Ingen kan hålla tårarna tillbaka när 13-åringen sjunger för sin cancersjuka pappa

Många är de ögonblick från ”America’s Got Talent” som har fått oss att både förbluffas och beröras. Det är ju så, att oavsett hur många gånger vi sett Simon Cowell och hans jurykumpaner i tv-rutan, så fortsätter de att leverera storslagna ögonblick. Det går helt enkelt inte att värja sig från att titta.

Ögonblicket i klippet spelaren här nedanför är ännu ett sådant. I huvudrollen: 13-åriga Evie Clair.

När 13-åriga Evie klev upp på scenen inför Simon Cowell och de andra brydde hon sig inte nämnvärt om att imponera på domarna. Hon hade ett helt mål med uppträdandet: Att inför miljoner tv-tittare hylla sin cancersjuke pappa på det vackraste av sätt.

Detta har ingen av domarna vetskap om när Evie ska svara på frågor om sig själv. Simon frågar varför Evie sökt till tävlingen, och då börjar hon berätta om sin pappa. För ett år sedan blev han diagnosticerad med cancer, och varje dag är en kamp för överlevnad. Pappan fortsätter att jobba, för att försörja familjen som gör allt för ge honom det stöd han behöver genom sjukhusbesök och behandlingar. Låten som 13-åriga Evie valt att sjunga är “Arms” av Christina Perri. Kärleksballaden har en alldeles speciell historia för familjen. På tuffa dagar sjunger hon den nämligen för sin pappa…

Historien bakom hennes låtval lämnar ingen oberörd. Och när hon sjunger himmelskt vackert till sin sjuke pappa som står bakom scenen kan ingen hålla tårarna tillbaka.

Ögonblick som dessa visar verkligen på musikens helande kraft, och det vill jag tacka Evie för att hon påminde oss om. Nu sprider vi hennes vackra uppträdande så att varenda musikälskare därute får ta del av det.