Ingen sjunger den som Jussi – men titta nu när Körberg snuddar vid hans storhet

Det kan vara svårt att ställa två legendarer mot varandra. Jussi Björling och Tommy Körberg är båda helt fantastiska sångare och tillhör de absolut bästa i Sverige. Bådas versioner av ”O helga natt” får mig att rysa i hela kroppen men enligt mig är Jussi i en nivå för sig.

Redan som 19-åring debuterade han på Kungliga Teatern i Stockholm. Han hade redan i de tidiga tonåren fått stor uppmärksamhet för sin fantastiska röst och flyttade tidigt från hemstaden Borlänge för att börja på Stockholms musikkonservatorium.

Han har hyllats över hela världen och är en av Luciano Pavarottis absoluta favoriter. Det är nog inte bara i min familj som man sätter på ”O helga natt” varje jul och bara njuter. Han är verkligen helt unik och man trollbinds verkligen när han klämmer i med sin otroliga tenorröst.

Är det någon som kommer nära Jussis storhet så är det Körberg. Det ger en verkligen gåshud när han ger sig på Jussis stora paradnummer. Det är inte många som kommer undan med det över huvud taget. Att dessutom göra det nästan lika bra är ingenting annat än ren magi!

Lyssna när Tommy sjunger ”O helga natt” här nedanför och avgör själv om du tycker att Jussi har mött sin överman.

Visst är det nästan så att man blir rörd till tårar? Oavsett om du föredrar Jussi så kan man inte förneka att Tommy gör detta mästerligt. 

Nu delar vi det här så att alla får ta del av hur en riktig artist tar sig an denna julklassiker!