Jill Johnson smyger in på amerikanskt fängelse: Titta på fångarnas reaktioner när hon öppnar munnen

När Johnny Cash 1968 klev innanför grindarna på Folsom Prison för att sjunga för fångarna på fängelset, skulle det bli ett ögonblick som för evigt präntades in i musikhistorien. Liveinspelningen från fängelset blev också en av countrystjärnans allra mest sålda skivor – och under sin karriär fortsatte Cash göra framträdanden på olika fängelser, bland annat på Österåkeranstalten i Sverige 1972.

Men det är inte bara Johnny Cash som har sjungit på anstalter. I fotspåren av denna legendar, valde vår svenska countrydrottning Jill Johnson häromåret att sätta foten på ett fängelse i amerikanska Nashville. Hon gjorde det i par med sångaren Joel Alme, och det skulle bli ett minst sagt minnesvärt framträdande…

Tillsammans framförde duon låten ”Rainbow road”, som handlar om en man som hamnar i fängelse. Och de berörde verkligen fångarna.

När Jill Johnson öppnade munnen och började sjunga såg man genast hur fångarna hajade till. Det dröjde inte heller länge innan tårarna började flöda.

Men även Jill och Joel Alme blev tagna av stunden. Efteråt konstaterade Jill Johnson att framträdandet var hennes starkaste minne från inspelningarna av tv-programmet Jills veranda”.

– Det var otroligt spännande och hade en stark nerv, säger hon till SVT.

Titta på det starka klippet i spelaren här under. Jag blir själv alldeles rörd, när jag ser fångarnas reaktioner på framträdandet:

DELA om du också tycker att fler borde upptäcka Jill Johnsons storhet!