Juryn tycker att 16-åringen tar en stor risk – då reser sig en man ur publiken och chockar alla

Rollen som förälder ska aldrig underskattas – och att bara vara där och visa sitt stöd kan verkligen förändra allt. Fråga bara 16-årige Reuben Gray.

Inför sin audition i Britain’s Got Talent hade den mogne tonåringen bestämt sig för att sjunga ett egenskrivet alster med ett förlåt till sin flickvän, som han tidigare hade behandlat illa.

Bara att öppna dörren på vid gavel till sitt privatliv och stå där känslig och sårbar är naturligtvis en stor risk – och inte blev det heller mindre nervöst av att Reuben saknade sin allra största supporter.

Ni förstår, 16-åringens pappa var bortrest i jobb ungefär nio månader av året och som han själv förklarade det så ”kändes det inte rätt” utan pappan i publiken.

Men snart skulle han få en överraskning som förändrade allt.

När jurymedlemmen Simon Cowell frågade om pappan var en större supporter än mamman hördes plötsligt en högljudd röst i publiken – och visst, när Reuben tittade ut i publikhavet stod plötsligt hans pappa där som från ingenstans.

Tonåringens reaktion säger verkligen det mesta om hur mycket det oväntade stödet betydde. Reuben stirrade, gapade, drog med handen i ansiktet och blev helt mållös – innan han lyckades samla sig och, full av nytt mod, gjorde en känslosam och modig audition.

Med pappans stöd kunde ingenting heller stoppa 16-åringen som levererade en klockren audition – och visade prov på enorm talang med sin förtrollande röst, fingerfärdighet vid pianot och skicklighet som låtskrivare.

”Du kommer på och är äkta, originell, tar risker och jag gillar sången riktigt, riktigt mycket. Du har talang, det har du verkligen”, sade jurymedlemmen Simon Cowell innan Reuben fick fyra solklara ja.

Titta på det rörande ögonblicket i klippet här under.

Med pappans stöd kunde ingenting stoppa Reuben. Dela om du också håller med om att föräldrarnas stöd betyder allt!