Klassikern skrevs 1968 – men när Björn Skifs gör sin egen tolkning lyfter taket

För mig som är uppväxt med Beatles är hela deras reperotar en skatt precis som den är för många i världen. Låtar som ”Let it be”, ”Yesterday” och ”All you need is love” ligger alla i topp på min favoritlista men den låt som jag älskar allra mest är utan tvekan ”Hey Jude”, skriven av Paul McCartney 1968.

Låten hette från början ”Hey Jules” och skrevs av McCartney som en tröstande låt till John Lennons son Julian under föräldrarnas skilsmässa och har sedan den släpptes blivit en av Paul McCartneys paradnummer när han uppträder live. 

Därför blev jag lika överraskad som lycklig när jag snubblade över det här klippet på Youtube. Det är en annan av mina favoriter, Björn Skifs, som ger sig på en personlig tolkning av klassikern och Björns röst gör verkligen låten rättvisa. Det här är musik på hög nivå!

Låten börjar med att Björn framför låten i en lugn och nedtonad stil innan han släpper loss rejält mot slutet. Tyvärr är inte hela slutet med i klippet, men det spelar egentligen inte så stor roll – Björn och bandets framförande under de här minutrarna är på sådan nivå att det lämnar mig med gåshud över hela kroppen.

…här under kan du också kolla på när låtens författare, Paul McCartney, framför ”Hey Jude” live i Hyde Park i London. Lyssna speciellt på publiken, snacka om mäktigt!

Glöm inte att klicka på dela här under så fler får chansen att se de här fantastiska uppträdandena!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna