Klassikern släpptes 1964. 21 år senare gör denna oväntade duo en tolkning som tar världen med storm.

Artisterna Mick Jagger och David Bowie brukar inte behöva någon närmare presentation – de är båda inristade i musikhistorien. Mick Jagger som sångare i rockbandet Rolling Stones, som bildades redan i början på 60-talet, och David Bowie som experimenterande musikinnovatör under flera årtionden. Den 10 januari gick David Bowie bort, 69 år gammal, i cancer. Men han har inspirerat och varit en förebild för mängder med människor genom årens lopp och hans musik kommer att leva kvar för alltid. En av min favoriter är denna duett med Mick Jagger. Jag ler hela videon igenom, för duon bjuder på en del minst sagt intressanta rörelser. Titta bara två minuter in i videon. Underbart! Båda två ser ut att ha oerhört roligt hela låten igenom – och det är ju dessutom en bra låt. Jag kan se det här om och om igen 🙂

”Dancing in the street” är från början en låt med Martha and the Vandellas, som släpptes 1964. Den är skriven av Marvin Gaye, William ”Mickey” Stevenson och Ivory Joe Hunter.

David Bowie och Mick Jagger gjorde sin version av låten 1985. De skulle egentligen spela låten på välgörenhetsgalan Live aid samma år, men i stället skickades den in som video. Låten låg etta på den brittiska singellistan i fyra veckor.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna