Knegaren ser ett piano på tågstationen – sekunder senare chockar han alla

Varje gång jag strövar förbi en gatumusikant på stan får jag ett stort leende på läpparna. Inget är så uppiggande och härligt som lite spontan musik – och även om man inte ska döma en bok efter omslaget så brukar automatiskt många ögonbryn höjas över vilka talanger det är som sitter där och levererar musik i allra högsta klass.

Ungefär som i det här virala klippet från tågstationen St Pancras International i London. Helt plötsligt tar nämligen en ”byggarbetare” plats framför ett piano – och på ren instinkt börjar han spela boogie woogie som om han aldrig gjort något annat. När mannen låter fingrarna glöda över tangenterna stannar alla förbipasserande upp och bara gapar över den skicklighet som knegaren besitter – och det dröjer inte länge innan en stor folksamling har bildats runt den oväntade talangen.

Vad omgivningen däremot inte vet är att denna musiker i själva verket tycks vara Brendan Kavanagh, även känd som Dr K, en internetprofil som brukar publicera pianolektioner på Youtube. Men hans poäng är tydlig: det är inte i klädstilen som talangen sitter, utan i personen… och vi bör alla reflektera lite extra över de förutfattade meningar som vi många gånger bär på.

Samtidigt är det likaväl ett alldeles fantastiskt, spontant framträdande – titta bara på klippet i spelaren här under.

Man ska inte döma en bok efter omslaget. Dela om du håller med!