Kolla in denna dansduell mellan 5 irländska dansare. Fantastiskt!

Alla älskar en riktigt bra dansduell, där två personer eller två grupper turas om att visa sina dansrörelser för att imponera på varandra och sedan överträffa varandra. Dels är det kul att se hur de två personerna eller grupperna reagerar på de andras rörelser, dels är det alltid underhållande att titta på dansföreställningar. Så är även fallet här, där publiken först får se två stycken svartklädda steppdansare, ackompanjerade av en saxofonist. Så störs plötsligt den mjuka saxofonmusiken av en lite vildare fiol, samtidigt som tre vitklädda irländska dansare smyger upp bakom den svartklädda duon. Och så sätter dansen i gång.  

Till en början är det tävling på blodigt allvar som ser ut att gälla. De olika männen turas om att utföra den ena rörelsen efter den andra, allt för att överträffa sina konkurrenter.

Så småningom verkar dansarna komma till samma slutsats publiken förmodligen redan kommit till: ingen av dem kan vinna duellen. Så då går de samman i en energisk och imponerande dans som i slutet får stående ovationer och jubel från publiken. Ja, det är en dansduell du inte vill missa.

Imponerad av dansarna? Dela då gärna så att fler får uppleva denna härliga uppvisning!