Kvartetten får hela salen att lyfta med sitt scenframträdande

När jag tänker på klassisk musik så far tankarna till Mozart och Beethoven.

Men när jag hörde, och framför allt såg på klippet lite längre ner så föll jag pladask.

Det går inte ta miste på spelglädjen eller kvinnornas talang när de bjuder på ett oförglömligt scenframträdande.

Kvartetten heter Salut Salon och kommer från Hamburg. De två grundarna, Angelika och Iris, lärde känna varandra när de var 11 år gamla. Tillsammans med två tjejer till så spelade de i en pianokvartett varje fredag i ett galleri i Hamburg.

På frågan om de fyra kunde tänka sig att uppträda inför publik, så tackade de ja. Men de var tvungna att komma på ett namn snabbt.

Salut Salon auf Hamburg
@ Salut Salon

Hej Vardagsrum

Namnet de kom på var en kombination av det första stycket de lärde sig att spela tillsammans, ”Salut d’amour” av Edgar Elgar. Ordet ”Salon” valde de för det var där det hela började, i galleriet som var som ett vardagsrum.

Det blev Salut Salon, eller Hej Vardagsrum på svenska, inte det vanligaste namnet på en kvartett som spelar klassisk musik om du frågar mig.

Grundarna har hållt ihop i 30 år nu, och kvartetten turnerar och spelar över hela världen.

Se på klippet och du kommer älska showen. Snacka om att bjuda på sig själva och att använda sina instrument på sätt som jag aldrig sett förr.

Blir du också hänförd? Dela gärna detta med dina vänner. Vänner som uppskattar en härlig scenshow som verkligen visar på artisternas talang och kärlek till musiken.

Jag kommer iallafall att jaga biljetter till deras nästa show!