Laget övertygar Nordman att göra svenska klassikern: Direkt när han öppnar munnen exploderar jublet

Det har gått några år sedan Nordman slog igenom med dunder och brak. Efter genombrottet 1994 följde flera klassiska hits för den folkmusikinspirerade gruppen såsom ”Förlist” och ”Be mig”. Störst framgånger nådde Nordman dock med ”Vandraren” som var oerhört populär under 90-talet.

Men de senaste åren har det varit ganska tyst kring duon, med frontmannen Håkan Hemlin i spetsen – fram till i vintras då den hese sångaren dök upp i SVT:s Så ska det låta.

I lag med Marika Willstedt och Sofia Pekkari tävlar Håkan Hemlin mot Nassim Al Fakir, Wictoria och Emanuel Norby. Och när det blir dags för Håkans lag att bjuda på en sång finns en tydlig plan hos lagkamraterna. De vill höra ”Vandraren”.

Hela rummet fylls av jubel då de första tonerna av den välkända melodin rullar igång på pianot och när Håkan Hemlin stämmer i med sin karaktäristiska röst tas vi alla tillbaka till mitten av 90-talet. Trots att över 20 år har gått sedan Nordmans storhetstid låter den nu 49-åriga sångaren exakt likadant som då. Det är en fröjd för både öron och ögon att återigen få se honom uppträda. Jag är övertygad om att alla någon gång sjungit med i låten ”Vandraren” och lovar att den som ser detta klipp kommer att göra det igen. Testa själva!