”Loffes” sista önskan blev uppfylld av sambon strax före hans bortgång

Janne ”Loffe” Carlsson hade en sista vilja innan sin död – att få höra sin sista inspelning. 

Sambon Gurianna uppfyllde hans önskan och nu kommer musiken att ges ut. 

– Det sista han bad i går kväll var att jag skulle skicka över ledmotivet till det vi spelat in. Så mycket älskade han det vi gjort, säger vännen Max Lorentz till Expressen

loffe2
© TT Nyhetsbyrån

Janne ”Loffe” Carlsson, folkkär skådespelare och artist, avled i sviterna av levercancer den 31 augusti i år.

Han debuterade redan 1950 i filmen ”Anderssonskans Kalle” syntes sen dess synts i många härliga filmer, tv-serier och teateruppsättningar. Inför 80-årsdagen intervjuades han av SVT:s Öppet arkiv och berättade då om hur han mådde. 

– Inget vidare faktiskt, det är rätt sorgligt att bli gammal. Men att fylla 80 år är faktiskt ett mål som jag haft, att så gammal ska jag försöka bli. Nu får jag sätta upp ett nytt mål så att jag får fylla 90 också, sa han då till SVT.

Nu berättar nära vännen och musikern Max Lorentz att Loffe hade en sista önskan innan sin död. Max sörjer sin vän och berättar att han och ”Loffe” i våras beslut att spela in en skiva. Den blev alldeles nyligen klar. 

Janne Carlsson hann be Max att få höra musiken de skapade tillsammans innan han gick bort. Sambon Gurianne såg till att hans sista vilja uppfylldes. Enligt Lorentz skedde det kort före att ”Loffe” Carlsson förlorade medvetandet, skriver Expressen. 

– Han älskade det. Det sista han bad i går kväll, via sin sambo, var att jag skulle skicka över ledmotivet till det vi spelat in. Så mycket älskade han det vi gjort. Det spelades om och om igen sedan, säger Max Lorentz. 

Han hyllar sin vän och kollega. 

– Trots att han var 80 år, eller 80 och ett halvt som Janne sa, så lirade han skitbra. Han var en grym trumslagare, säger Lorentz. 

Tanken var att de skulle turnera tillsammans med sin nya musik. Nu blir det inte så, men musiken kommer ändå att ges ut på en LP-skiva. Lorentz berättar att han nu ska redigera åtta timmar musik och planerar ge ut den före jul. 

Vila i frid, Janne Carlsson!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna