Magiska versionen av ”Sound of Silence” – med 18-strängad gitarr

En man vid namn Jamie Dupuis fascinerar nu världen med en minst sagt speciell tolkning av Simon & Garfunkel ”The Sound of Silence”.

Fängslande och vackert lyckas kanadensaren Jamie spela låten på en 18-strängad dubbelhalsad gitarr – och det låter som ingenting annat du har hört.

En Youtube-användare som sett klippet kommenterade: ”OH! Det är så vackert. Tack för att du spelar en sådan bra låt så bra och delar detta. Jag hade aldrig hört talas om ett sådant instrument”.

Youtube

En sådan här typ av gitarr skapar en vackert ljud, särskilt när det spelas så mjukt som Jamie gör i videon. På toppen av det, kan hans val av sång inte vara mer passande, särskilt som han sitter mitt i en fridfull skog.

Paul Simon och Art Garfunkel spelade in ”The Sound of Silence” 1964 och den blev etta på Billboard Hot 100. Paul skrev låten när han var bara 21 år gammal.

Än idag är ”The Sound of Silence” en livslång favorit för musikälskare. Under åren har låten fått flera nya generationer av fans, inte minst efter hårdrocksgruppen Disturbeds variant.

Youtube

Även om Jamie inte sjunger på texten, är det ändå väldigt vackert och rogivande att höra hans melodi på detta iögonfallande instrument.

Gör fler låtar

”The Sound of Silence” är inte den enda låten Jamie spelar på sin speciella gitarr. Han har bland annat gjort hyllade tolkningar av ”The Unforgiven” med Metallica, ”Comfortably Numb” av Pink Floyd, och ”Behind Blue Eyes” av The Who.

Här kan du lyssna på Jamies version av ”The Sound of Silence”:

Visst borde fler få chansen att upptäcka hur duktig Jamie är med sin 18-strängade gitarr? 

Dela gärna vidare denna underbara tolkning av en underbar klassiker, det är Jamie värd!