19-åringen bryter ihop när juryn ber han sjunga en låt till döde brodern

I tv-serier som ”Idol” och ”Talang” får jury och publik ofta se otroligt begåvade människor förvandlas till stjärnor.

Men programmen handlar lika mycket om deltagarnas bakgrundshistoria, som i många fall kan vara hjärtskärande. Inte sällan har de tävlande gått igenom en tuff tid innan de vågat ta steget och få utlopp för sin talang. 

19-årige Christian tog sig vidare till andra omgången av X Factor och det var då han berättade för den ökänt tuffe domaren Simon Cowell att han ville bli artist, precis som megastjärnan Ed Sheeran.

Simon påpekade snabbt att Ed Sheeran var en av få som lyckats bli framgångsrik på sitt egna material. Ed Sheeran är en av få som skriver, sjunger och gör sin musiken helt på egen hand. 

Christian hade egentligen förberett en annan låt, men när Simon ber honom att sjunga en egenskriven låt tar allt en ny vändning. Christan hade nämligen skrivit en sång till sin bortgågne bror och det är den som 19-åringen bestämmer sig för att framföra i slutändan. 

Det blir ett väldigt känsloladdat ögonblick och jag måste säga att jag blev både berörd och imponerad över Christians fantastiska prestation.

Dela gärna vidare detta starka framträdande om det också träffade dig rakt i bröstet!