Måns Zelmerlöw talar ut om mörka tiden – efter uppbrottet från kärleken

Måns Zelmerlöws blir mer personlig än någonsin tidigare på sitt nya album ”Time”.

På albumet berättar han bland annat om sin tuffa period med mycket alkohol, det efter ett tufft uppbrott för några år sedan.

– Jag tror att alla som kommer ut ur ett förhållande har en gå ut och festa-period, så det fanns med i bilden, säger Måns Zelmerlöw i en intervju med Expressen.

 

Måns Zelmerlöw, 33, har minst sagt en händelserik tid i ryggen.

Gifte sig i Kroatien

I maj förra året blev han och hustrun Ciara Janson föräldrar till sonen Albert och i september tidigare i år gifte de sig.

Bröllopet arrangerades i kroatiska semesterparadiset Split, där paret blev man och hustru i solnedgången.

Måns Zelmerlöw är just nu aktuell med sitt nya album ”Time”. Det har gått tre år sedan han släppet en platta, men den här gången blir det mer personligt än någonsin tidigare.

Albumet är uppdelat i två delar där den första delen handlar om en mörkare period i hans liv.

Måns Zelmerlöw om mörka tiden

Den utspelade sig för ungefär fem år sedan då den folkkära artisten gick igenom ett tufft uppbrott från ett långt förhållande.

– De är så pass utlämnande att folk som känner mig eller kan min historia förstår vad låtarna handlar om. Det är ju läskigt samtidigt som det för mig är mycket roligare att sjunga om sådant som känns för mig själv, säger Måns Zelmerlöw i en intervju med Expressen.

Förutom albumsläpp väntar även en turné i höst samt en julshow på Grand Hotel i Stockholm.

Han menar att det funnits väldigt mycket ur sitt liv att skriva om. Men denna gången är det ”extremt personligt och utelämnande”.

”Är inte den personen längre”

I samband med uppbrottet var han ute och festade och drack mycket alkohol.

Men albumet har, som sagt, två sidor. Den andra handlar om den fina tiden därefter, när 33-åringen träffade sin blivande hustru Ciara.

– Jag tror att alla som kommer ut ur ett förhållande har en gå ut och festa-period, så det fanns med i bilden. Men den handlar ju om hur jag och Ciara träffades och hur jag försökte få henne att förstå att jag är en bättre person nu, att jag har gått igenom mycket med mig själv och gjort mina fel men nu är jag inte den personen länge. Så det finns ju en mycket djupare tanke i den än att det bara är en glad sommarlåt, vilket jag tror att många tror att det är, berättar Måns för Expressen.

STOCKHOLM 20191009 Måns Zelmerlöw aktuell med plattan Time och julshow på Grand Hotell. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Du är så stark som vågar öppna upp och till och med sjunga om din tuffa tid.

Dela artikeln för att hylla Måns Zelmerlöw!