Mobbarna hånar 18-åringen som väger 300 kilo – men titta nu när han öppnar munnen

Att vara kraftigt överviktig är jobbigt som det är, man behöver knappast hånfulla kommentarer från omgivningen som strör salt i såren. 

Ett samhälle där en människa enbart bedöms utifrån sitt utseende är ett ganska otrevligt samhälle i min bok, så därför tycker jag Justin Williamson’s historia är värd att berätta. 

Justin blev känd i USA som ”Amerikas tyngsta tonåring”, men hans kamp mot fetman har pågått sedan han var 3 år gammal, då han vägde 40 kilo. 

När han blev äldre började vikten att påverka Justins sociala liv allt mer. I skolan var han en ensamvarg, som ständigt blev mobbad och trakasserad av klasskamrater. Dessutom utgjorde hans övervikt en allvarlig hälsofara. 

Men i slutet av högstadiet snubblade Justin över något som bokstavligen räddade hans liv. Han upptäckte att han hade en sångröst utöver det vanliga.

”Efter att jag började sjunga började folk se mig för vem jag verkligen var”, säger Justin.

Hans nyfunna talang förvandlades till en passion, men han visste också att han skulle han behöva förändra sin diet och livsstil radikalt, för att uppnå sin dröm om att bli en professionell sångare. 

Justin blev inbjuden till tv-programmet ”The Doctors” och där kom han i kontakt med dietister som inspirerade honom att nå sina mål.

Justin passade också på att sjunga ”Amazing Grace” och då blev det fullständigt glasklart för miljonpubliken att denna 18-åring hade något väldigt speciellt. 

I dag har Justin tappat 130 kilo och väger nu 170 kilo, skriver han på sin Facebook-sida

Facebook

Hans kamp fortsätter, men tack vare sången har Justin kommit en lång bit på vägen. 

Dela och gilla gärna Justins framträdande, så att fler får chansen att hylla denna begåvade och viljestarka 18-åring!