Mormor hör himmelsk pianomusik – går in i vardagsrummet och hittar 2-åriga barnbarnet

Mormor hörde magiska toner från sitt piano. 

Hon stod i ett annat rum, men kunde inte ana att musiken kom från hennes 2-åriga barnbarns fingrar. Den lilla flickan Emily Bear har växt upp i en musikalisk familj. Båda hennes äldre syskon spelar instrument – men själv hade hon aldrig spelat någonting. 

Därför var det fullt naturligt att mormor trodde att det var Emilys äldre syster som satt vid pianot när hon gick in i vardagsrummet för att titta vad som pågick. 

Men när hon tittade närmare och märkte att det faktiskt var 2-åringen som spelade på pianot. Hon blev så klart fullständigt förbluffad över barnbarnets naturliga talang. 

Där och då föddes tanken om att Emily kanske skulle få prova på att ta pianolektioner – men både mormor och hennes föräldrar blev ordentligt tagna på sängen när de insåg hur långt hon redan kommit med sin magiska talang.

Många har kallat henne ”den nya Mozart”, andra nöjer sig med att beskriva Emily som ett underbarn. 

Men själv ser hon sig själv med lite annorlunda ögon. 

– Jag är bara en vanlig tjej som gillar att spela piano, säger hon. 

Men det är inte alla flickor som får komma till Vita huset och spela sin musik.

Fyra år senare tog hon sig hela vägen till presidentresidensen i USA:s huvudstad Washington DC för att visa upp sin exeptionella talang. 

Hennes pianolärare har förstås hjälpt till att slipa hennes fina talang, samtidigt som Mozart inspirerat henne till att redan skriva egen musik. 

© Youtube

Emily vill bli låtskrivare när hon blir stor. Det roliga var att hon redan i sexårsåldern alltså redan börjat komposera egna stycken – och hennes favorit är något som hon skrev till sin älskade pianolärare. 

Efter att hon rönt stor uppmärksamhet som liten har Emily fortsatt sin pianokarriär. Som 12-åring år 2013 släppte hon sitt första studioinspelade musikalalbum, med mentorn och legendaren Quincy Jones som producent. 

© Wikimedia Commons

Dela om du också blev förundrad över Emilys stora pianotalang! Nu önskar vi henne all lycka i framtida karriären!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna