Nanne Grönvall om kollapsen: ”Varit en fullständig mardröm”

Folkkäre artisten och underhållaren Nanne Grönvall, 54, har ställt in alla jobb i över tre månaders tid. Nu skriver hon själv på sin blogg om kollapsen och att hon har gått in i väggen.

”‘Nu ska jag jobba mindre’ sa jag bl.a i mitt vinterpratar-program 2014. Istället står jag i dag och har sedan ett par månader tillbaks drabbats av ‘allvarlig utmattning’. Både kropp, själ och hjärna har kollapsat totalt, men jag är nu, 3 månader senare efter första sjukskrivningen, på väg att börja återhämta mig. Men vägen fram hit har varit en fullständig mardröm”, skriver Grönvall på sin blogg.

Wikipedia

Efter alldeles för mycket jobb på för kort tid har 54-åriga Nanne Grönvall gått in i väggen. Hon skriver på sin blogg om kollapsen –och faderns hastiga bortgång som innebar ett tungt sorgearbete. Återkommande läkarbesök blev vardag för den folkkära artisten.

”Kroppen sa allt mer ifrån. Det blev ständiga besök hos läkare med oberäkneliga febertoppar, svåra sömnproblem, hjärtklappning, yrsel, trötthet, blackouter och smärtor i kroppen, främst i bröstet. Läkarna kunde aldrig fastställa vad det var jag hade, så så fort jag lämnat läkarrummet fortsatte jag i mitt galna jobbtempo”, skriver Grönvall på bloggen.

Men hennes självinsikt och jobb för att återhämta sig har fungerat. I dag är hon på väg tillbaka efter den svåra tiden. Och hon tackar sina nära och kära för det ovärderliga stödet.

”Bit för bit börjar jag komma tillbaks till verkligheten. Det har känts som att lära sig att gå på nytt, för att återhämta mig och fortfarande går jag ”med stapplande steg” genom vissa dagar. Vissa dagar funkar jätte bra andra känns väldigt tunga. Men jag börjar återfå längtan till musiken och känner alltmer glädje än sorg. Det är en underbar känsla, men som sagt var, jag skyndar långsamt”, skriver Nanne.

Hälsan är viktigast, Nanne. Hoppas du återvänder till en scen när du är frisk! Styrkekramar!