Neil Diamond slutar turnera – på grund av svår sjukdom

Legenden Neil Diamond berättar i ett uttalande att han har Parkinsons sjukdom. Det gör det svårt för honom att resa och uppträda vilket gör att han har bestämt sig för att sluta med turnerandet bekräftar Huffington Post. Men alla fans kan lugna sig med att Diamond inte är färdig med att skapa musik.

 

Neil Diamond är en av världens bäst säljande soloakter och har haft många stora hits. Flertalet av hitsen har gått rakt in på Billboard top 10: ”Sweet Caroline”, ”Cherry, Cherry”, ”Heartlight”. För att nämna några.

Ställer in resterande liveframträdanden

Neil Diamond ställer nu in sina liveframträdanden framöver. På sin officiella sajt går han ut med att han ställer in på grund av sin sjukdom och att hans läkare har gett Diamond råd att ställa in de avslutande konserterna av sin turné.

”Det är med stor motvillighet och besvikelse som jag måste meddela att jag drar mig tillbaka från turnerande. Jag har haft den stora äran att få framträda för min publik de senaste 50 åren”, säger Neil Diamond i ett uttalande.

Foto: Wikimedia Commons

Diamond planerar ändå att fortsätta vara aktiv inom att skriva och spela in musik för en lång tid framöver. Han har varit nominerad, vunnit flertalet grammys och sålt över 130 miljoner album över hela världen. Musikern har även blivit invald i Rock & Roll Hall of Fame.

Ett tråkigt besked för en stor artist. Men Neil Diamond kämpar ändå på och fortsätter att göra musik. Dela gärna för att hylla den levande legenden.