Norska hyllningen till Björn Skifs: ”Du är Skandinaviens största stjärna”

Under fredagskvällen var Björn Skifs gäst i Skavlan.

Då blev han hyllad av en av Norges främsta skådespelare och artister Linn Skåber.

– Det stålar stjärnglans om hela din karriär och hela din själ, sa Skåber till Skifs i Skavlan.

Det har inte gått förbi många att Björn Skifs är en av Sveriges absolut främsta artister genom tiderna. 69-åringen har släppt otaliga skivor och toppat både svenska och internationella listor.  Under fredagskvällen var Björn Skifs gäst hos Skavlan, som sändes i SVT, och i intervjun pratade han bland annat om att han inte ser sig som en stjärna.

– Det stämmer. jag tycker inte jag är en stjärna. Jag vet att jag inte har det, det är något underligt med det, berättade Skifs i Skavlan.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Men det är många som tycker annorlunda och en av dem är den norska skådespelerskan och artisten Linn Skåber, som också var gäst i programmet. Innan Fredrik Skavlan hann sätta igång med intervjun kände hon sig tvungen att avbryta – och hylla Björn Skifs som den stora artist han är.

– Biörn, du får inte sitta här och säga att du inte känner dig som en stjärna. Du är den största och första stjärnan som inspirerat mig. Björn kunde allt. Sjunga så att folk grät, skoja så att folk gapskrattade Du är Skandinaviens största stjärna, säger Skåber i Skavlan i programmet.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Innan programmet fortsatte började Skåber sjunga på Skifs klassiska hit ”Härligt härligt, men farligt farligt” och Skifs var inte sen med att sjunga med. Hon konstaterade att alla ville se Skifs när han var med på TV när hon var liten – även hundarna i huset. 

– Vi älskade dig Det stålar stjärnglans om hela din karriär och hela din själ. Jag är stolt över att sitta här med dig, säger Skåber till en märkbart tagen Björn Skifs.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Vilken fantastisk hyllning till en av våra mest folkkära artister genom tiderna. Dela artikeln om du också tycker Björn Skifs är störst!