Nu är det äntligen dags! Här är 9 saker som gör att vi älskar Melodifestivalen.

Äntligen är det dags igen. I dag börjar Melodifestivalen 2016. Här är nio saker som gör att vi inte kan vara utan denna underbara fest.

1. Ljuset i mörkret

via GIPHY
Nu har vi väntat länge nog. Nästan alldeles för länge. Januari var kall, mörk, tråkig och fattig. Men nu är det äntligen dags för älskade Melodifestivalen. Fram till nu har det bara varit vardag och jobb. Nu blir det äntligen fest och glitter. Mello, jag har aldrig varit mer redo för dig. Bring it on!

2. Alla de bra låtarna

Det är ju det här som hela Melodifestivalen handlar om. Bra ny musik. Jag brukar alltid hitta en favorit varje år och rösta så mycket jag orkar.

3. Alla de dåliga låtarna

Bra musik i all ära, men vad skulle Melodifestivalen vara utan variation? Alla har olika musiksmak och jag älskar när det uppstår vilda diskussioner hemma i tv-soffan. ”Tycker du att rätt låt vann?” är väl den klassiska frågan som alla ställer efter att festligheterna är avslutade.

4. Mellanakterna

Bildkälla
Man kan hata dem och man kan älska dem. Men vad vore egentligen en Melodifestival utan mellanakter? Min favorit är när Björn Gustavsson sjöng en kärleksförklaring till Carina Berg 2008.

bjorn

5. Kläderna, glittret och glamouren

Foto
Askungen sa, ”nåja, vad är väl en bal på slottet?” Jag säger, ”nåja, vad är väl kläderna och glittret på. Jag tycker verkligen att det är underbart med alla färger och och allt glitter som Melodifestivalen bjuder på.

glitter

6. Snacksen

Källa: giphy.com
Melodifestivalstider innebär att man har en ursäkt för att proppa i sig alldeles för mycket goda onyttigheter. Kilovis med lösgodis och chips och dippsås är ständiga favoriter hemma hos mig. Ibland brukar jag även ösa på med chokladmousse, popcorn och bubbel. Det finns inga gränser. Mello, tack för att jag kan skylla allt mitt smaskande på dig!

snacks

7. Tävlingen hemma i soffan

Källa: giphy.com
Melodifestivalen är inte bara en tävling för årets artister. Det är också en tävling för alla hemma i soffan. Varje år är det lika kul att försöka förutspå vilka artister som kommer dissas och hissas. Folk anordnar frågesporter, de tippar vinnare, de bettar. Ja, det engagerar borde mormor, lillasyster och grannen.

tavling

8. Skandalerna

Bildkälla
Jul utan julskinka och Kalle Anka eller fotbollsmatcher utan frisparkar. Det är som Melodifestivalen utan några skandaler. Det hör liksom till. Varje år. Jag minns till exempel när EMD höll på att bli diskade efter sin delfinalseger efter att de sjungit låten på presskonferensen efteråt. Och man har ju också sett en del nakenchocker genom åren.

skandal

9. Stämningen

Varje år gör jag mig redo i tv-soffan, tar fram rosa bubbel och popcorn. Helst ser jag på Mellon tillsammans med mina bästa vänner och vi förbereder oss med papper och penna för att sätta poäng på varje låt. Äntligen är det dags igen.

stamningen

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna