Nu ska Måns ha sagt ja till att bli programledare för Eurovision.

När Måns Zelmerlöw sopade hem Eurovision Song Contest i våras med sin låt ”Heroes” stod det samtidigt klart att Sverige skulle få arrangera tävlingen för andra gången på fyra år.

Omedelbart satte spekulationerna igång om vilken stad som skulle få arrangera kalaset nästa år och relativt snabbt stod det klart att Globen skulle bli arenan där det hela avgörs.

Då återstod bara frågan om vem eller vilka som skulle agera programledare för showen som lockar en mångmiljonpublik framför tv-apparaterna varje år.

Nu tycks beslutet vara taget, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen har SVT (som sänder tävlingen) ställt frågan till just Måns Zelmerlöw och enligt uppgifter ska den regerande mästaren ha tackat ja till erbjudandet.

– Det kommer inte att bli fråga om att vara sidekick eller greenroom-reporter, det är programledare som gäller så klart. Det har han ju redan bevisat att han kan, så det är inte aktuellt att acceptera någon mindre roll, säger en källa till Aftonbladet.

Men från officiellt håll är det fortfarande knapphändigt med information och ingen bekräftelse på att Måns ska vara klar lämnas när Expressen ställer frågan.

– Nej, vi jobbar just på att komma fram till vilken eller vilka vi kommer att erbjuda rollen som programledare. Därefter kontakter vi de berörda, där är vi inte än, hälsar Christer Björkman via Lili Assefa, pressansvarig för Eurovision till tidningen.

Samma tidning skriver dock att Petra Mede, som ledde galan i Malmö 2013, ska vara aktuell som den andra programledaren och att Måns och Petra är SVT:s förstaval.

– Det är det här två namnen som SVT vill ha, säger en källa till Expressen.

Eurovision Song Contest 2016 avgörs i maj nästa år, med semifinaler den 10:e och 12:e maj. Finalen äger rum den 14:e maj.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna