Nytt rekord för Musikhjälpen – drog in 49 miljoner kronor

I fjol drog Musikhjälpen in rekordsumman 31 105 000 kronor på temat  ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Men det rekordet blev inte långvarigt. När årets kampanj gick mot sitt slut under söndagskvällen konstaterades att 49 003 745 kronor hade samlats in till ”Barn i krig som har rätt att gå i skolan”.

– Jag saknar ord, sa Per Byman på Radiohjälpen till Sveriges Radio.

Programledaren Kodjo Akolor, som varit en del av Musikhjälpen sedan 2011, var rörd till tårar när det avslöjades att Sveriges skänkt så mycket pengar att Musikhjälpen ännu en gång slagit rekord.

– Vi har visat ett helt fantastiskt Sverige, sa en rörd Kodjo.

Bildbyrån/Nils Jakobsson

Precis lika rörd som Kodjo och de andra i buren var Per Byman från Radiohjälpen, som nu ska ta hand om de insamlade miljonerna som ska hjälpa barn i krigsdrabbade områden att få utbildning.

– Jag saknar ord. Under alla åren jag har jobbat med välgörenhet har jag inte varit med om något liknande. Nu ska vi se till att pengarna kommer rätt och att vi hjälper de här barnen, sa Per Byman till Sveriges Radio.

Det är verkligen hjärtevärmande att se hur Sverige har ställt upp under årets Musikhjälpen. Gilla och dela gärna för att sprida denna härliga nyhet med alla dina nära och kära.