Odödliga klassikern ”Hallelujah” börjar spelas – det konståkerskan gör sen rör alla till tårar

Det finns få låtar som kan få mina känslor att väckas till liv så mycket som Leonard Cohens klassiker ”Hallelujah”. Vi har hört den i en mängd olika versioner, i allt från säckpipor till acapella-grupper och hårdrock.

Men den här versionen slår nog alla de jag hört tidigare tillsammans. På skridskor.

Konståkning är en konst i sig, att kunna åka skridskor så flytande över en blank is och hoppa, göra piruetter och glida över isen så graciöst som det kan bli. Men till varje koreograferat konståkningsframträdande finns det alltid en låt som brukar hjälpa till att lägga stämningen.

I det här fallet, med konståkerskan Taryn Jurgensen i huvudrollen, blir det någonting alldeles speciellt.

När den vackra och nästintill tårdrypande låten ”Hallelujah” börjar spelas, här sjungen av Alexandra Burke, börjar Taryn sakta röra på sig. För varje skär hon tar blir också låten mer och mer känslosam och det otroliga samspelet mellan de ljuva tonerna från låten och hennes rörelser är verkligen magiskt.

Vann tävlingen

”Hallelujah” brukar ge mig en känsla av frihet, och det är precis vad jag känner av att bra se Taryn flyta runt på skridskorna på isen. Från baklängesåkning till hopp och snurr gör hon allting perfekt, och allting blir bara bättre av musiken.

Taryn gör ett helt felfritt åk – och det är ingenting som juryn missade. Den här tävlingen i Los Angeles vann hon med sin fantastiska rutin – och det var säkerligen flera som fällde en eller annan tår på läktaren. Det vet jag att i alla fall jag gjorde.

Se Taryns fantastiska åk här nedan – och lyssna på den vackra ”Hallelujah”-tolkningen samtidigt:

Detta var så otroligt vackert. Dela gärna vidare det här till dina vänner så de också får se Taryns fantastiska framträdande – och den hjärtevärmande versionen av ”Hallelujah”