Oscar Magnussons starka ord om sorgen efter pappa Sven-Erik: ”Som att halva jag är pappa”

I mars 2017 avled Sven Erik Magnusson i sviterna av cancer.

Sonen Oscar tog då över som sångare i folkkära Sven-Ingvars.

Nu berättar han om sorgen efter pappas död.

Sven-Erik Magnusson var frontman i Sven-Ingvars i över 60 år. Sedan starten 1956 var han med och skrev mängder av stora hits.

Sven-Erik Magnusson avled i sviterna av cancer

Men i mars 2017 förändrades allt. Sven-Erik avled i sviterna av cancer och sörjdes av hela Musiksverige.

Bildkälla: Wikipedia

Efter Sven-Eriks död tog sonen Oscar över som sångare i det folkkära bandet. De två senaste åren har han axlat sin fars stämma i det folkkära bandet och i höst släpper de nytt album, det första med Oscar.

Albumet heter ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” och i mitten av oktober inleder bandet en stor höstturné med spelning på Cirkus i Stockholm.

Oscar Magnusson om sorgen efter pappa

För Oscar var det mer eller mindre självklart att ta efter sin pappa i bandet – och nu berättar han om sorgen efter sin pappa.
– Det är lite overkligt fortfarande. Pappa är så otroligt närvarande att det nästan är så att jag efter att ha samtalat med dig skulle kunna ta upp telefonen och ringa honom, berättar Oscar Magnusson i en intervju med Land och fortsätter:

– Jag kramar honom varje kväll vi spelar. Det är nästan som att halva jag är pappa när jag gör det som pappa älskade så mycket,

”Letat sig in i folks hjärtan”

Oscar Magnusson har från scenen kunnat bearbetat sorgen tillsammans med publiken, som älskade Sven-Erik under alla år. Bandets sound är detsamma med Oscar vid mikrofonen men samtidigt har nya inspirationskällor letat sig in.

Bildkälla: Wikipedia

Han ser Sven-Ingvars som ett svenskt kulturarv, någonting säkerligen väldigt många håller med om.

– Ja, bandet har funnits så länge att många låtar verkligen har letat sig in i folks hjärtan och är värda att bevaras. Människor vill fortsätta att höra dem spelas levande, säger Oscar till Land.

Vilket fantastiskt jobb du har gjort Oscar, vi saknar din pappa Sven Erik.

Dela artikeln om du också tycker om Sven-Ingvars.