Paret showar loss – då rusar plötsligt en kvinna fram och allt tvärvänder

Jitterbug, eller som det idag kallas – lindy hop, är en swingdans som började dansas i Harlem i New York redan på 1920-talet. Sedan dess har dansformen blivit ett vanligt inslag vid danstävlingar och i Sverige har man dansat jitterbug ända sedan 40-talet.

Ett par som upptäckte den här dansformen tidigt var Gary och Charlotte Chaney från St. Louis i USA. Redan som tonåringar på 1950-talet började de att dansa tillsammans och idag är de ett av de mest framstående dansparen inom jitterbug och har blivit invalda i ”The American Bop Association Hall of Fame”.

Men vid den här tävlingen i Chigaco, från 2007, tog de sin show till en helt ny nivå. De inleder traditionsenligt med att showa loss tillsammans och utför det ena svåra danssteget efter det andra i ett mycket välkoreograferat framträdande. Då plötsligt reser sig en kvinna ur publiken och rusar upp på dansgolvet…

Kvinnan som hastar upp till paret heter Debbie Wheelis och är en danskollega till Gary och Charlotte. Det går ett sus genom salen när de övriga åskådarna ser henne och det tar bara någon sekund innan hon hoppat in och blivit en del av dansen. Plötsligt har showen tagit en tvärvändning och förvandlats till en fenomenal uppvisning från tre oerhört rutinerade och skickliga dansare.

Det är sannerligen en fröjd att se dom uppträda tillsammans och jag skulle bli överlycklig om jag var lika dansant som dessa glädjespridare när jag når deras ålder.

Se och njut i spelaren här under!

Kom ihåg att klicka på DELA här under om du blev lika imponerad som jag av deras makalösa uppvisning!