Pastorn blir hånad – då avslöjar han sin briljanta överraskning

Att gå upp på en scen med tusentals ögon vilande på en är inget för den nervsvage. Inte blir det väl heller mindre nervöst om man gör det i Britain’s Got Talent, talangjakten med den stenhårde jurymedlemmen Simon Cowell.

Alla som har sett programmet vet nämligen att Simon brukar kunna tänja rejält på gränserna, vilket han bland annat visade när den här pastorn tog plats för sin audition 2013.  För när den välväxte mannen förklarade att han hade en kör, trots att det inte fanns tillstymmelse till någon annan människa inom räckhåll, utbrast Simon ”har du ätit upp dem?!”.

Det osmakliga ”skämtet” möttes snabbt av burop från publiken, men den här pastorn skulle inte låta sig påverkas. Istället tog han kommentaren med ro… och började räkna till fyra. Och plötsligt, som från ingenstans, hördes ett högt ljud från längst bak i arenan.

När Simon vände sig om fick han så svar på sina funderingar. Där stod nämligen den tidigare försvunna kören och sjöng – och innan den förvånade juryn hann säga något fylldes hela scenen av gospelsångare från Gospel Singers Incognito!

Framträdandet var inte bara en välkommen revansch på hånet, det var också ett magiskt nummer som möttes av stående ovationer från alla som fick nöjet att bevittna det. Simon tvingades konstatera att han blivit lurad… och levererade sedan en sällan skådad hyllning: att det var en av de bästa körerna, om inte den allra bästa, som han hört i hela programmet!

Framträdandet börjar 1.30 in i klippet.

Dela gärna vidare om du också tyckte att det var en riktigt bra kör som fler borde lyssna på!