Jöback handplockad för Fantomens 30-årsjubileum: ”Kunde inte tänka sig någon annan”

Phantom of the Opera hade premiär på Broadway för 30 år sedan. För att fira detta sätter Andrew Lloyd Webber upp musikalen igen. Men han hade ett krav – han kunde inte tänka sig någon annan än allas vår Peter Jöback att spela huvudrollen.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Föreställningen hade urpremiär i London 1986. Men det var alltså 1988 som premiären skedde i New York. Fantomen på Operan är baserad på romanen med samma namn av Gaston Leroux från år 1910. Jöback har spelat fantomen tre gånger tidigare, i Londons West End 2012 och på Broadway 2013. Han har även spelat rollen på Cirkus i Stockholm 2016, då på svenska.

Jöback handplockades av kompositören och regissören

Nu är det alltså dags för jubileumsföreställningen av den otroligt framgångsrika musikalen. Peter Jöback fick förfrågan genom ett sms av Cameron Mackintosh, en av världens största teaterproducenter.
– Det är lite kul. Jag fick ett sms från Cameron Mackintosh som sa ungefär: ”jag vet inte alls om du har lust med det här, men Andrew och Harold Prince vill jättegärna att du ska spela fantomen. De kan inte tänka sig nån annan än dig, så de bad mig att åtminstone skicka ett sms till dig och kolla. Jag vet inte vad du känner, men nu har jag gjort det i alla fall”, sa Peter Jöback enligt Aftonbladet.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Premiären skedde på onsdagen och han kommer att spela rollen fram till den 31 mars. Jöback kommer även att gästa ”The Today Show” för att tala om sin huvudroll. Producent för föreställningen är Cameron Mackintosh och regin skapas av Harold Prince.

Fantastiskt när våra svenska guldkorn lyckas och får visa upp sina talanger på de stora scenerna. Dela de fantastiska nyheterna med andra som älskar Peter Jöback.