Pizzabudet ska sjunga gamla godingen. Men när han öppnar munnen tror juryn inte sina öron.

Sal Valentinetti är en 20 år gammal kille från Long Island i New York på USA:s östkust som arbetar som pizzabud. Och när han nyligen klev upp på scenen i den amerikanska versionen av ”Talang” var det som att resa minst 50 år bakåt i tiden. Sal avslöjar nämligen att han vill återuppliva gamla godingar från förr. Låtar som brukade sjungas av exempelvis Dean Martin. Och Sal är sannerligen självsäker där på scenen när han skojar med juryn så pass rejält att publiken inte kan låta bli att brista ut i gapskratt åt hans skämt. Men det ska visa sig att han inte bara är en snackpåse utan att han faktiskt kan backa upp det med en oerhört vacker sångröst också.

När musiken börjar spela står det snabbt klart för alla att Sal ska ge sig på Frank Sinatras gamla paradnummer ”My Way”, en låt som sannerligen kräver sin sångare. Men Sal gör ingen besviken med sitt framförande.

När han närmar sig slutet är publiken så tagen av hans framförande att de ställer sig upp och levererar stående ovationer – innan sången ens tagit slut. Och jag tror du kommer förstå varför när du ser hans uppträdande i spelaren här under – den här killen kan verkligen sjunga, och det känns faktiskt som att det är gamla ”Ol’ Blue Eyes”, Frank Sinatra själv, som står på scenen!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna