Pojken med Downs syndrom sjunger Whitney Houston – och får miljontals hjärtan att smälta

Musik kan verkligen göra under för själen, oavsett om det handlar om att få oss på gott humör eller bara få oss att trycka livet på paus och ta ett ögonblick att faktiskt vila. 

För den 9-årige pojken Dane verkar musiken vara allt det goda i livet. Han har Downs Syndrom och älskade Whitney Houston, en artist han ofta lyssar på hemma.

En dag satt han i bilen tillsammans med sin pappa, som satte på Whitney Houstons världsberömda låt ”I Have Nothing”. För många kan låten verka svår att sjunga, och därför kanske väljer att just inte göra det. Men för Dane var låten ingen match.  

Utan att tveka börjar han sjunga på den kraftfulla klassikern – och medan han sjunger blir leendet i hans ansikte bara större och större.

Familjen la ut klippet på Facebook där det fick över fem miljoner visningar på några dagar. Dane säger själv till WFLA att sjunga gör honom väldigt glad – och av att se den här videon förstår jag det till fullo. 

Danes härliga sång till Whitney Houston-låten gör mig påmind om många saker, men kanske framför allt att musik i alla dess former verkligen kan få smilbanden att resa sig i ansiktet. Dane är verkligen en riktig stjärna – och jag hoppas du blir lika glad, inspirerad och varm i själen av att se hans uppträdande som jag. 

Dane är en riktig stjärna! Överväg gärna att dela vidare artikeln om du också blev inspirerad av hans härliga framträdande i bilen.