Reaktionerna på gatumusikantens nummer visar exakt vad musik handlar om

Det spelar ingen roll var i världen man bor, hur mycket pengar man tjänar eller vilken politisk åsikt man har – musik är ett fenomen som inkluderar alla, som vi alla kan njuta av och som verkligen har en förmåga att föra samman folk över hela världen.

Musiken kan helt enkelt bryta alla barriärer… vilket också är precis vad organisationen Playing for Change vill visa med den här upplyftande videon från 2011, där musiker över hela världen har filmats när de på olika platser jammar till den svängiga Otis Redding-klassikern ”Sittin’ On The Dock of the Bay”.

Tillsammans skapar de en tolkning som sprider glädje och gemenskap mellan allt från Santa Monica till Tokyo och Rio de Janeiro – och som huvudperson i numret ser vi gatumusikanten Roger Ridley. Det är så underbart hur han lyckas med sitt uppdrag, att skänka ett leende på läpparna till alla förbipasserande, och det symboliseras allra bäst av den lilla flickan som skuttar förbi i ett härligt glädjerus en bit in i klippet.

Gör som 35 miljoner andra och kika på videon i spelaren här under, och om jag säger så här, om du inte var på bra humör innan så lovar jag att du kommer bli det nu!

Glöm nu inte att dela vidare för att fortsätta sprida glädjen här i världen. Allt blir så mycket bättre då!