Rickard Söderberg attackerad – polisen inkopplad: ”Blev för mycket”

Rickard Söderberg är en stor röst inom HBTQ-frågor.
Men det stora engagemanget har haft ett pris.
I en intervju med Allas berättar sångaren att han och maken attackerats både fysiskt och digitalt, så pass att de nu lever med skyddad identitet.

Rickard Söderberg har via sitt jobb som operasångare och tenor letat sig in i svenska folkets hjärtan. 44-åringen har även synts i flertalet TV-produktioner, bland dessa Körslaget och Let’s Dance.

Rickard Söderberg attackerad

Söderberg har haft en stor röst kring HBTQ-frågor och varit en flitig debattör under flera år.

Men det har också lett till mycket hat och många hot.

BORGHOLM 2019-07-14 Rickard Söderberg uppträder under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats på söndagen. Foto: Suvad Mrkonjic / TT /

I en intervju med Allas berättar Söderberg att han och maken blivit attackerade både fysiskt och digitalt.

Lever med skyddad identitet

Till slut gick det inte, och de valde att ta hjälp av polisen. I dag lever de med skyddad identitet och på skyddad adress.

– Vissa påhälsningar blev för mycket och vi lyssnade till slut på polisens rekommendationer. Den här lösningen förenklar livet och vi känner oss tryggare, säger Söderberg till Allas.

Han berättar vidare att han tror att hatet grundar sig i rädsla.

– Många människor är så rädda för förändringar, de är rädda för allt – sig själva till och med. De slåss och hugger mot andra och jag är väl på många sätt en utmärkt måltavla. Jag får mina snytingar, men jämfört med många andra offentliga personer, speciellt kvinnliga vänner, så är det ingenting.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Trots hat och hot tänker Söderberg inte sluta att synas och uppmärksamma de frågor han brinner för.

”Kärlek alltid större än hat”

Han menar att han aldrig kommer tappa hoppet om människor, oavsett hur mycket hat och hot han och andra för utstå.

– Man måste själv vara den förändring man vill se. Vill jag ha en bättre värld så måste jag börja här och nu – gör jag inte det så kommer vi ingenstans. Så hoppas jag att många tänker och då blir vi starka tillsammans. Oavsett hur lång tid det tar, så är kärlek alltid större än hat, säger Söderberg till Allas.