Rickard Söderberg klar för Let’s dance! Här är hans mäktiga version av Tommy Körbergs klassiker.

Snart är det dags för den elfte säsongen av Let’s dance i TV4. Några av paren som ska delta i vår har nu avslöjats. Första tävlingsdeltagaren var Pia Johansson och i Nyhetsmorgon på torsdagsmorgonen avslöjades det även att Rickard Söderberg kommer att delta. Operasångaren, som är engagerad i hbtq-frågor, ska dansa med Maria Zimmerman.

– Det här är ju fantastiskt. Du är ju en talang, säger Jenny Strömstedt till Rickard Söderberg i Nyhetsmorgon.

Dansparet har börjat öva och Maria Zimmerman säger att det finns en del att öva på. Men att Rickard Söderberg har pondus i ”vissa danser”. Själv säger han att det ska bli ”helt oroligt” men att han är rädd för allt.

– Jag är rädd för att stå där i en glitterbolero och inte veta vad jag ska göra, säger han till TV4.

Mest ser han fram emot att få lära sig vals.

Bildkälla

Rickard Söderberg, Artist, Operasångare

Rickard Söderberg är utbildad operasångare vid OperaAkademiet i Köpenhamn. Ursprungligen är han pianist, med utbildning från bland annat musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Han har släppt två skivor, tävlat i Melodifestivalen tillsammans med Elize Ryd och medverkat i flera operor och musikaler.

Rickard Söderberg kan också ses som debattör. Han är särskilt engagerad i bland annat miljö- och genusfrågor och hbtq-personers rättigheter. Han har tidigare nominerats till Årets homo av tidningen QX.

Många blev berörda av Rickard Söderbergs röst när han framförde Tommy Körbergs Stad i ljus på Musikhjälpen i Linköping i december. Det är så mäktigt när han sjunger den att håren reser sig på mina armar. Hör den själv här.

Vi säger lycka till till Rickard Söderberg i Let’s dance. Gilla gärna om du också vill önska honom lycka till.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna