Robert Plant från Led Zeppelin rörs till tårar när systrarna sjunger ”Stairway to Heaven”

Jag är uppväxt med rockmusik. Tack vare mina föräldrars stora musikintresse har jag upptäck klassiska band som Beatles, Rolling Stones och Led Zeppelin. Framför allt det sistnämnda bandet har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Mycket tack vare deras kanske mest kända låt ”Stairway to Heaven”.

Låten skrevs 1971 av Led Zeppelin-medlemmarna Robert Plant och Jimmy Page och är idag en av världens mest kända rocklåtar. År 2000 röstades den fram som den tredje bästa rocklåten genom alla tider på en lista framtagen av musikkanalen VH1. 

År 2012 ärades bandets medlemmar med en konsert i USA. På plats var låtens författare Robert Plant och Jimmy Page tillsammans med bandkollegan John Paul Jones.

Där fick de bevittna hur de båda systrarna systrarna Ann och Nancy Wilson framförde en hyllning till gruppen med ett makalöst framträdande av deras superhit ”Stairway to Heaven”. Noterbart är också att trumslagaren på scenen är Jason Bonham, son till Led Zeppelins originaltrummis John Bonham. 

Och deras tolkning går verkligen rakt in i hjärtat. 

Förutom Led Zeppelin-medlemmarna finns även USA:s president Barack Obama tillsammans med sin fru Michelle på plats i publiken. Och systrarnas framförande är så pass rörande att tårarna till och med rinner på låtförfattaren Robert Plant. Extra mäktigt tycker jag det blir när kören kliver in i handlingarna!

Dela gärna så att fler kan få uppleva systrarna fanstastiska framförande!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna