Världsartisten ber att få låna gatumusikantens mikrofon

Att gå på konsert kan vara ett trevligt inslag i vardagen, men det är dyrt. Och på de stora arenorna är artisten oftast så långt bort att man hade behövt en kikare för att se något.

Ska man titta på den stora skärmen kan man nästan lika gärna kolla på tv:n hemma.

Rod Stewart
Youtube

Men jag älskar musik så när jag går förbi en duktig gatumusikant stannar jag gärna till en stund och njuter innan jag skyndar vidare.

Självklart lämnar jag även en slant.

En gatumusikant, Henry Facey, fick sig en stor chock en dag när han som han brukade stod på trottoaren på Picadilly Circus i London och spelade på sin gitarr.

Vid hans fötter låg gitarrfodralet i väntan på att fyllas på med några kronor.

Rod Stewart
Youtube

Rod Stewart som numera är världskänd började även han sin karriär som gatumusikant.

Just på Picadilly Circus, och när han gick förbi Henry, som spelade just en av hans Rods egna låtar, ”Handbags and Gladrags”. Han kunde inte låta bli och bad att få låna mikrofonen.

Det blev ett improviserat nummer, och så fort förbipasserande insåg vem det var samlades det massvis med folk för att njuta av uppträdandet.

Det är härligt att se att en artist som vanligen tar flera hundra kronor för en biljett, stannade upp och bjöd på en liten konsert helt gratis!

Ta en titt på videon nedan och njut:

Dela klippet med dina vänner på Facebook så att de också får njuta av det improviserade uppträdandet! Han är verkligen grym Rod Stewart!