Så mycket bättres hyllning till Ted Gärdestad – ska tolkas i ett helt avsnitt

Hösten närmar sig med stormsteg – och liksom de senaste åren innebär detta att TV4:s succéprogram Så mycket bättre snart tar plats i tv-rutan.

Nu står det klart att årets säsong kommer bjuda på en nyhet. Istället för det avslutande duettprogrammet ska en svensk musiklegendar tolkas av artisterna – och först ut att hyllas är Ted Gärdestad.

Hela det sista avsnittet av årets Så mycket bättre kommer alltså att tillägnas Ted Gärdestad och hans bror Kenneth, som skrev många av låttexterna. Kenneth kommer dessutom att gästa programmet.

– Det är väldigt många intryck som kan sammanfattas med att det av en fantastisk upplevelse av plats och låttolkningar, säger Kenneth Gärdestad till TV4.

Att årets deltagare – Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Little Jinder, Tommy Nilsson, Jill Johnson och Magnus Carlson – kan välja och vraka bland oförglömliga klassiker råder det inga tvivel om. Tillsammans bjöd bröderna Ted och Kenneth Gärdestad på hitlåtar som ”Himlen är oskyldigt blå”, ”Jag vill ha en egen måne”, ”Sol, vind och vatten”, ”Satellit” och ”Oh, vilken härlig da'” innan Ted Gärdestad gick bort den 22 juni 1997.

Det kommer utan tvekan att bli ett magiskt program – och tills vidare tycker jag att vi spetsar öronen och lyssnar till den här underbart fina klassikern:

Jag kan knappt bärga mig – det ska bli så spännande att se vilka klassiker som kommer tolkas. Dela gärna vidare om du också tycker att det var en glädjande nyhet!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna