Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Så hyllades Robert Broberg på Allsången.

Den 21 juli 2015 lämnade Robert Broberg jordelivet. Samma kväll sändes Allsång på Skansen – men hyllningarna till Broberg uteblev. SVT:s förklaring var tydlig och bestämd. – Ska man hylla någon som gått bort ska man göra något ordentligt, sa Per Rådelius, exekutiv producent för programmet, till Aftonbladet då. Och i går kväll hyllades också den folkkäre legendaren stort på Allsången.

Robert Broberg är en av våra största artister genom tiderna med massor av odödliga hits. På Allsången hyllades han också som en hjälte när ett medley med Brobergs mest kända låtar revs av.
– Förra året gick en av våra mest originella och folkkära artister bort. Robert Broberg lämnade ett stort artistiskt tomrum efter sig och en låtskatt vi på Allsången njutit av och kommer njuta av många år framöver, sa programledaren Sanna Nielsen innan hon drog igång ett medley med bland annat Lisa Nilsson och Oscar Zia.

För Lisa Nilsson, som var en av artisterna som hyllade Broberg, var det en självklarhet att tacka ja när hon fick höra vad Allsången hade planerat.
– Det råkar vara så att Robert Broberg var en av mina idoler när jag var liten. En sån som jag brukade framför låtar av på roliga timmen. Ibland med lite komisk iscensättning. Och mina föräldrar gillade honom också, så vi hade många skivor med honom, säger hon till Aftonbladet.

Tusen tack, Robban, för din fantastiska låtskatt. Vi glömmer dig aldrig! Vila i frid.

Foto: Wikipedia.
Foto: Wikipedia.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna