Så hyllas Petra och Måns runt om i världen efter stora succén.

Det var inte bara det svenska bidraget Frans som tog Europa, och världen, med storm under lördagens final av Eurovision Song Contest. Programledarduon Petra Mede och Måns Zelmerlöw vann även de folkets hjärtan för sitt roliga och proffsiga arbete – och på Twitter har hyllningarna strömmat in till dem båda.

”Seriöst, kan Petra Mede vara programledare varje år? Hon är fantastisk. Hon och Måns Zelmerlöw gjorde den bästa #Eurovision på flera år”, skriver bland annat en användare från Australien på Twitter samtidigt som en annan person ger berömmet ”Wow, Måns Zelmerlöw och Petra Mede har varit fantastiska programledare, beröm till er, Sverige! Kan ni hålla i Eurovision varje år?!”.

En användare från England konstaterar ”Älskar Petra Mede och Måns Zelmerlöw. De bästa #Eurovision programledarna på senare år” medan en fjärde användare, också från England, går steget längre och skriver: ”Kan Petra och Måns snälla vara programledare för hela mitt liv?”.

petramans

Men det är inte bara Petra och Måns som får ta del av kakan – hela tävlingen tycks ha gått hem bland tv-tittarna. En användare skriver exempelvis ”Kan vi inte bara få Sverige att vara värd för Eurovision varje år? Bästa showen jag kan minnas”.

Och i Sverige är vi lika stolta. Tv-profilen Patrick Ekwall skriver i dag på Twitter ”För övrigt: Eurovisionfinalen var en TV-produktion i världsklass med ett programledarpar som på alla högsta internationella nivå”.

Petra och Måns är också nöjda efter den lyckade kvällen.

– Jag vill göra allt med Petra, det är fruktansvärt kul. Det är en fröjd att jobba med Petra, det har varit en så jäkla rolig resa, säger Måns Zelmerlöw till Aftonbladet.

Nu tycker jag att vi sprider vidare hyllningarna till våra fantastiska svenska programledare Petra och Måns! Dela på knappen här under.