Showen får Skansen att koka i 5 min – redan efter 36 sek inser jag varför detta måste delas vidare

För 14 år sedan läste legendariske underhållaren Lasse Holm tidningen. I den stod det det följande: ”Diggiloo ska ut på turné”. Lasse, på den tiden programledare för tv-programmet med samma namn, ringde förvånat upp producenten Patrik Krall. Han hade ingen aning om någon turné. Men tack vare tidningsankan föddes en idé och resten är som vi brukar säga historia.

I dag har Lasse Holm uppträtt i alla svenska städer tillsammans med artister som Lotta Engberg, Jessica Andersson, Kicki Danielsson, Lill-Babs, Sven-Erik Magnusson och många, många fler. Showen ”Diggiloo” har blivit en självklar svensk sommartradition. Om någon undrar varför så är det bara att ta sig en titt när Skansen håller på att koka över när Lasse & Co showar loss som aldrig förr.

Det är också självklart att Mr Diggiloo själv, Lasse Holm, tar tag i taktpinnen på Skansen. Till publikens enorma jubel dansar hela gänget in på scenen.

”Nu har ni suttit i tre timmar. Nu får ni hoppa upp. För nu börjar partyt”, vrålar Lasse och hela Skansen följer med. 

I över fem minuter gungar Skansen i takt till otaliga svenska klassiker. Men redan efter 36 sekunder inser man varför hela Sverige älskar ”Diggiloo” – och att detta oavsett väder, humör eller dagsform skänker en enorm glädje och livslust till människor i alla åldrar.

Det här är svensk underhållning när det är som allra bäst. Nu tycker jag vi delar vidare och ser till så att människor över hela Sverige får njuta av denna oslagbara nostalgi.