Simon Cowell gick ner 20 kilo efter sin olycka – nu ser han helt fantastisk ut

Simon Cowell har gått från framgångsrik skivbolagshöjdare till en av världens mest kända TV-personligheter.

Han har varit domare i ”X Factor” och ”America’s Got Talent” i många år – och fortsatt klättra upp för trappan mot de största stjärnorna.

Men det har inte varit en lätt åktur hela tiden. På senare tid har han genomgått en egen kamp.

Cowell skyndades till sjukhus förra året med vad som visade sig vara lågt blodsocker, och de senaste 12 månaderna har han gått på en vegansk diet. Nu har han gått ner markant i vikt och resultatet är fantastiskt!

Foto: Shutterstock

Jag kommer alltid att ha den största respekten för de människor som vågar ställa sig på scenen. Vid ett tillfälle var det också min största dröm, men sanningen är den att jag inte tror att jag någonsin skulle kunna klara av trycket.

Tänk dig nu att du kommer upp på scenen som en amatörmusiker eller dansare, eller med någon annan specifik talang som gör att du hamnar i amerikanska Talang, X-Factor eller Idol. Inte nog med att man kommer vara med på tv – det blir också framför en levande publik och en uppsättning domare som inkluderar den ökänt tuffa Simon Cowell, bland andra.

Simon Cowell

Personligen tycker jag att Simon Cowell är en bra jurymedlem. Eftersom han har så mycket erfarenhet av musikbranschen kan han samtidigt vara något hård och brutalt ärlig gentemot folk som prövar sina vingar. Med det i åtanke kommer jag alltid att lyfta på hatten för dem som står upp på scenen framför honom.

Simon Cowell kan verka trubbig, men enligt min mening gör det honom inte till en sämre domare eller person.

Tvärtom, han är en mycket respekterad man i branschen, och jag tror att han är en förebild för många på grund av hans beslutsamhet och självförtroende. Dessutom är han inte rädd för att visa sina känslor – vi har sett honom gråta efter flera känslosamma framträdanden.

Simon Cowell gick från att arbeta på skivbolag till att bli en av världens mest inflytelserika personer inom musiken. I dessa dagar är han en miljonindustri själv och fortsätter att göra stora saker som domare över flera talangshower.

Foto: Shutterstock

På senare tid har han tagit på sig att leva ett näringsrikt liv och en hälsosam livsstil, vilket har bidragit till att han förlorat mer än 22 kilo under de senaste 12 månaderna.

Så hur kom han hit? Det här är historien om Simon Cowell.

Simon Cowell – barndom

Simon Cowell föddes 7 oktober 1959 i stadsdelen Lambeth i London, England. Han hade en medelklassuppfostran i sina föräldrars hus i Elstree, en förort som hade en berömd film- och tv-studio. Simon växte bokstavligen upp intill show-affärsvärlden som han skulle erövra senare i livet.

Simon var inte alltför förtjust i skolan. Han skickades till internatskolan i Dover, England, men han tyckte aldrig om det, och lärarna tål inte alls hans beteende.

Vid 16 år blev han avstängd och lämnade skolan. Senare i livet, under ett framträdande i en brittisk TV-show, visades ett av de brev som han skickade hem till sina föräldrar vid den tiden.

”Kära mamma och pappa, jag hoppas att du är glad att du äntligen har blivit av med mig”, skrev Cowell enligt Daily Star.

”Jag hoppas också att du är glad i ditt uppvärmda, varma hus och att du har mycket att äta, för jag ligger i en sovsal med istappar på insidan och det finns inget att äta. Jag är iskall och hungrig. Jag hoppas att du äntligen är nöjd. Simon.”

Foto: Shutterstock

I dag kan Cowell skratta åt hela upplevelsen av att gå på internat.

”Jag är glad att jag gick igenom det. Jag var uttråkad, jag visste att jag hade lärt mig allt jag behövde lära mig; Jag kunde räkna, jag kunde läsa engelska, jag kunde skriva, vad som helst,” sa han.

”Varje gång jag satt på kemilektionen med dumma brännare och sånt, tänkte jag,” Jag tänker inte göra det när jag är 30. ”Jag skulle bli uttråkad och jag skulle bli frustrerad och jag kunde inte vänta med att åka. ”

Första jobbet inom musikbranschen

Ett som är säkert att säga att han inte gjorde det när han fyllde 30 år.

Cowells far satt i styrelsen för den berömda skivbolaget EMI, där han var ansvarig för företagets fastighetsavdelning.

Efter att Simon lämnade skolan behövde han ett jobb. Hans mamma Julie såg en annons för ett jobb i EMI-postrummet, och han fick senare jobbet. Hans far kunde sedan anställa honom igen som assistent, där hans ansvar var att hitta nya talanger och utveckla artister.

Simon Cowell fortsatte att klättra uppför stegen och lämnade så småningom EMI i slutet av 1980-talet. Han startade sitt eget, oberoende, skivbolag E&S Music, men det lyckades inte alls och han var tvungen att lägga ner det. År 1985 bestämde han sig dock för att ge det ett nytt försök och bildade Fanfare Records. Den här gången blev det annorlunda.

Åtminstone för en stund.

Han skrev kontrakt med och ordnade framgång åt flera artister, men fyra år senare var showen över. Cowell hamnade i konkurs och var mycket skuldsatt när han var tvungen att lägga ner företaget.

Simon Cowell – karriär inom skivbolag

Han flyttade hem för att bo hos sina föräldrar, något som kunde ha brutit ner vem som helst. För Simon Cowell var det dock en ”lättnad”.

”Allt försvann – mitt hus, min Porsche, alla saker jag tyckte var viktiga”, förklarade han. ”Jag hade god mat hemma varje kväll. Jag var väldigt glad, faktiskt.”

Simon övergav aldrig sin dröm om att arbeta inom musikbranschen. Därefter grundade han S Records Label och signerade pojkband som Five och Westlife. Han skrev också skivkontrakt med artisten Jerome, som spelade in Righteous Brothers hit Unchained Melody 1995, som visade sig bli en bästsäljande singel.

Han grundade senare ett annan skivbolag och skrev kontrakt med klassiska grupper som Il Divo, men det var talangshowerna som tog honom till nästa nivå.

”Min talang är att skapa saker som allmänheten kommer att tycka om,” förklarade han. ”Jag är bara intresserad av att tjäna pengar, för mig själv och de människor jag jobbar för. Jag menar, det är absolut det enda kriteriet jag lägger till.”

Foto: Shutterstock

År 2001 skulle underhållningsbranschen bevittna födelsen av en ny succé. Tillsammans med Spice Girls-chefen Simon Fuller skapade Simon Cowell programmet ”Pop Idol”, där han medverkade som domare. Tv-showen blev en tittarfavorit, och Simon en mega-kändis över natten.

Framgångarna med talangshower

Hans tätt åtsittande t-shirt och numera klassiska slagord, ”jag menar inte att vara oförskämd, men…” blev ett varumärke, och bara ett år senare köpte tv-jätten Fox upp showen. Nu var det på väg mot USA och Simon blev plötsligt en kändis över Atlanten.

Den första säsongsfinalen – som Kelly Clarkson vann – lockade mer än 26 miljoner tittare, och Simon förstod snabbt att det fanns en enorm summa pengar att tjäna.

Han bestämde sig för att släppa speciella skivor med American Idol-tema, där Simon Fuller ägde och var ansvarig för showen samt var manager till vinnarna.

Simon blev mångmiljonär på bara ett par år. Talangshowen inklusive X Factor och America’s Got Talent genererade enorma summor pengar för honom, liksom andra skivbolag, och 2006 fick han till en ny affär.

Cowell förblev domare på American Idol, för vilket han fick cirka 36 miljoner dollar per säsong i fem år. Samtidigt undertecknade han också ett treårigt “guldhandboj” -avtal med ITV värt cirka 35 miljoner dollar.

På senare tid, även om han fortfarande arbetar hårt med flera av sina företag, har Simon också blivit en familjeman.

Simon Cowell – sjukhusbesök

2013 meddelade han och hans flickvän Lauren Silverman att de väntade sitt första barn. Alla hjärtans dag 2014 välkomnade de sin son Eric.

”Att träffa Lauren och bli pappa var det mest fantastiska som hänt i mitt liv”, sa Cowell, då 54 år gammal.

”Det är svårt när du har barn i min ålder men det är fantastiskt. När du jobbar lika hårt som jag, tänker du: ”Vad kommer det att vara i slutet?” Då kommer någon som han och det är allt värt.”

Att arbeta hårt och ha en familj är beundransvärda saker, men det är också viktigt att du stannar en sekund och ser till att din kropp mår bra. Det blev tydligt för Simon när han i oktober 2017 kördes till sjukhus efter att ha svimmat och fallit nerför trappan.

Hans representant beskrev det som ”en läskig morgon”, och det fastställdes senare att fallet berodde på lågt blodtryck.

”Jag hade druckit lite varm mjölk eftersom jag inte mådde så bra. På vägen tillbaka till övervåningen minns jag bara att jag kände mig yr”, sade Cowell. ”Därefter kände jag att någon satte på mig ett nackskydd och jag hade en fruktansvärd huvudvärk, vilket måste ha varit från att jag slog i trappan. Jag var först orolig för att jag skadat mig ordentligt.”

Foto: Shutterstock

Det var en stor chock för Simon, som hade tur att komma undan utan allvarliga skador.

Början på ett nytt hälsosamt liv

Efter olyckan träffade han en läkare som sa att han var tvungen att ändra sin kost och inte konsumera rött kött, vete, mejeriprodukter, gluten eller socker.

”Jag tänker, hur är det med alkohol? Det är allt jag bryr mig om, ”minns Cowell i en intervju med Extra. ”Och han sa,” Kanske inte riktigt lika mycket som du haft tidigare”.

Inom 24 timmar efter att ha träffat läkaren hade Cowell anpassat sig till sin nya diet. Det var inte så svårt som han trodde, och det har haft en enorm inverkan på hans liv.

”Jag kan äta vissa frukter, men inte alla frukter. Du måste vara försiktig eftersom vissa frukter kan ha mer socker än en burk Cola”, sa Cowell till The Sun. ”När man väl har kommit in i ett mönster har jag tyckt att det var trevligt. Det har hjälpt mig att sova och jag vaknar mindre trött. Jag märkte en enorm skillnad i hur jag kände mig på ungefär en vecka.”

Foto: Instagram/SimonCowell

Ibland har det dock varit tufft för Cowell att hålla sig borta från mat han inte borde äta, särskilt när han är med sin son Eric, nu sex år gammal.

”Det enda svåra är när Eric beställer en pizza. Det är den främsta sak jag saknar”, sa Cowell.

Simon Cowell – viktminskning

Simon Cowell har genomgått en otrolig hälsoresa de senaste åren. Och resultatet är inget mindre än otroligt!

På bara 12 månader tappade Simon 25 kilo. Och covid-19-pandemin – och dess medföljande låsning – har inte gett honom någon ursäkt för att gå upp i vikt igen.

”Jag tror att jag har tappat, sedan jag började med denna diet för ett år sedan, 60 pound (ungefär 27 kilo, reds anm.). Jag lagar lite mat. Jag tränar, sa han till Extra, enligt Hello Magazine. Han har också hållit fast vid sin kost.

Simon Cowell gav sig också på att dela med sig av några tips för andra om hur man bäst kan hålla sig till en hälsosam rutin under pandemin.

”Viktigast, uppta ditt sinne”, sa han. ”Du måste hålla dig till en rutin. Lyckligtvis, med saker som med Zoom, håller du kontakten med omvärlden, håller dig motiverad, kommer med idéer … ”

Med pandemin i full gång över hela världen har människor inte kunnat umgås med sin familj eller göra alla de roliga saker de kunde tidigare.

Simon Cowells son Eric

I slutändan är det för sakens bästa, oavsett hur tråkigt det kan tyckas. Vi måste alla ta hand om oss själva och varandra, särskilt de som är i riskgrupper.

Simon Cowell har kunnat arbeta hemifrån, men vad som är än viktigare – han kunnat tillbringa mycket tid med sin son Eric och partner Lauren Silverman.

Foto: Shutterstock

Trots att tiderna är tuffa har Eric tagit pandemin bättre än Cowell förväntade sig.

”Jag var orolig över hur Eric skulle hantera allt detta”, sa han till Extra. ”Han har varit helt fantastisk. Han kan fortfarande göra sitt skolarbete och nu campar vi på helgerna i trädgården.”

Simon Cowell har fått en ny hälsosam livsstil och älskar att tillbringa tid med sin familj. Även om man kan se honom vara hård i talangprogrammen han medverkar i, verkar det som om han är en underbar person och familjeman.

Vi önskar honom och hans familj lycka till i framtiden. Dela gärna den här berättelsen på Facebook med vänner och familj för att sprida glädje och inspiration!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);