Simon tvingar ung flicka att ta av sig sminket – sekunder senare lämnar hon juryn mållös

Att ställa sig på scen och prestera inför några av de mest kända ansikten inom musikindustrin kan vara skrämmande för alla, inte minst om du är en orutinerad sångare.

Men självklart vill de allra flesta visa sig från sin bästa sida och övertyga publiken hur redo de är att ta världen med storm.

Precis så kände Samantha Lavery, som drömde om att slå igenom på ”The X Factor” i Storbritannien.

Hon hade förberett sig minutiöst inför sitt framträdande – klädd i en läderoverall, lockigt hår och rejält med makeup tog hon sig an scenen.

I 17-åriga Samanthas huvud hade hon den perfekta looken för att bli en stjärna.

Tyvärr såg Simon Cowell rakt igenom Samanthas ”yttre” och ställde henne mot väggen direkt…

Youtube

Första gången Simon spände ögonen i Samantha gjorde han skäl för sin beryktade hårdhet.

Han sågade hennes audition och dömde ut 17-åringens sångröst.

Fick wildcard

Men trots den brutala kritiken, kallade Simon tillbaka henne senare i tävlingen. Det verkade som om hon fått en andra chans..

Simon lät flyga alla sina handplockade kandidater till en gård, där de fick ytterligare en chans att sjunga för honom – och lyckligtvis ingick Samantha i denna grupp.

Än en gång kom Samantha klädd i höga klackar, tung makeup och en maffig frisyr. Och än en gång var Simon allt annat än nöjd.

Youtube

Simon förklarade direkt att det där sminket inte gjorde henne någon större tjänst. Han bad henne visa sitt rätta jag, i stället för att dölja det bakom flera lager makeup.

Simons kritik verkade hård, men det fick effekt. I stället för att känna sig förolämpad och ge upp, samlade Samantha sig och kom tillbaka på ett minst sagt starkt sätt.

Men hon hade nog ingen aning om att en lite mindre smink skulle ha en så stor inverkan på domarna som satt framför henne…

Håll med om att Samantha gör det fantastiskt bra? Jag blev i alla fall väldigt imponerad av hennes vackra röst och starka mod, det är inte lätt att komma tillbaka efter sådan tuff kritik. 

Dela gärna vidare denna talangfulla 17-åring – förhoppningsvis kan hon bjuda fler av dina vänner på en magisk stund!