Simon utmanar honom att sjunga ’Hallelujah’ – svaret är fullständigt unikt

Lee DeWyze hade alltid älskat att sjunga – men det var tack vare övertalningsarbetet från en god vän som han till slut tog modet till sig att skjuta arbetet åt sidan och ställa upp i tv-programmet American Idol 2009.

Resten är, så att säga, historia. Lee tråcklade sig igenom program efter program och snart var det bara tre deltagare kvar, vilket också innebar att det var domarnas tur att välja vilka låtar som skulle framföras i den sista delfinalen.

Jurymedlemmen Simon Cowell tvekade aldrig en sekund. Han ville ge Lee chansen att visa omvärlden sin talang – och utmanade honom därför att sjunga vackra ’Hallelujah’ av Leonard Cohen.

– Vi har hört den här låten tidigare, men jag tror inte att vi någonsin kommer höra den som Lee kommer framföra den, motiverade Simon Cowell sitt val.

Visst hade Simon rätt. Med en fantastisk röst, stor passion och ackompanjerad av fiolstråkar och kör trumfade Lee DeWyze allt och alla – och publiken visste att det här var ögonblicket då han tog det avgörande skuttet mot vinsten i American Idol, som han mycket riktigt kammade hem i finalen veckan därpå.

Att göra ett mästerverk till sitt eget är inte det enklaste – därför är det extra imponerande att höra Lees unika tolkning av Hallelujah. Dela gärna vidare det vackra framförandet till dina vänner!