Skådespelaren Gene Wilder är död

Amerikanske skådespelaren Gene Wilder har gått bort i sviterna av Alzheimers. Han blev 83 år gammal.

Wilder, mest känd för rollen som Willy Wonka på 70-talet, sörjs nu av en hel värld.

Wikipedia

Gene Wilder dog i sviterna av Alzheimers. En sjukdom som efter Genes önskemål ska ha hemlighållits för allmänheten in i det sista. Wilder somnade in i sitt hem i Stamford i Connecticut.

– Det handlade mer om att alla de unga barnen som skulle le mot honom eller ropa ”där är Willy Wonka” efter honom, inte skulle behöva höra om hans sjukdom från de vuxna. Han kunde inte tåla tanken av ett leende mindre här i världen, säger brorsonen till The Hollywood Reporter.

Wikipedia

Gene Wilder – som under karriären hade roller i klassiker som ”Bonnie & Clyde”, ”Willy Wonka och chokladfabriken” och ”Alice i Underlandet”  – sörjs nu av en hel värld. Hyllningarna från kollegor, fans och filmälskare har strömmat in på sociala medier.

”Han välsignade varenda film vi gjorde med sin magi och han välsignade mig med sin vänskap” skriver Mel Brooks på Twitter.

”Gene Wilder var en av de roligaste och snällaste energier som någonsin tagit formen av en människa. Om det finns en himmel har han en guldbiljett”, skriver Jim Carrey.

Vila i frid, Gene! Tack för allt!