Skådisen är nervös över att sjunga med Sting. Men när han öppnar munnen förändras allt.

Robert Downey Jr. är en av USA:s mest kända skådespelare och har varit med i en hel rad framgångsrika och hyllade tv-serier och långfilmer. Men vad jag inte visste om honom var att han faktiskt kunde sjunga också. 

År 2011 höll världsartisten Sting en konsert i New York med anledningen av sin 60:e födelsedag. Till konsertkvällen hade han bjudit in en hel rad vänner där flera av dom var kända musiker som till exempel Bruce Springsteen, Billy Joel och Lady Gaga.

Men den som skulle komma att stjäla shown, till många stora överraskning, var inte någon känd musiker. Nej, det var skådespelaren Robert Downey Jr.

Sedan det här klippet lades upp på Youtube har det setts av flera miljoner människor och det är inte speciellt svårt att förstå varför. När Robert Downey Jr går upp på scenen verkar han till en början ganska nervös, nästan som att han är rädd att göra sin goda vän besviken med sitt framförande. 

Men när han väl börjar sjunga på Stings hit ”Driven To Tears”, från 1980 visar han sannerligen att han inte bara är en stor skådespelare utan även en fantastisk sångare. Han låter faktiskt väldigt lik Sting när han sjunger.

Lyssna och njut i spelare här under!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna