Skolelevernas otroliga dans till kultrullen hyllas som en av de bästa någonsin

Låt oss börja med att spola tillbaka bandet. Till 1939 närmare bestämt, ett år då Victor Fleming regisserar en amerikansk musikalfilm. Huvudrollen ger han till tonårstjejen Judy Garland – och filmen, den är baserad på en bok med samma namn.

78 år senare är ”Trollkarlen från Oz” en av våra största filmklassiker och kultrullar. Alla har vi väl hört och sett Judy Garland ta ton till ”Over the Rainbow”, de flesta av oss minns väl karaktärer som Plåtmannen och Fågelskrämman.

Men jag kan nästan lova att du aldrig har sett Trollkarlen från Oz i en tappning som den här…

Det var i slutet av september som danseleverna på Walden Grove High School i Sahuarita, Arizona, smällde av det oförglömliga numret inför en idrottsmatch i skolans gymnastiksal.

Och det var ett framträdande som sent ska glömmas.

För även om allt började med en stillsam dans till Judy Garlands ikoniska ”Over the Rainbow”, så skulle det snart komma att förändras.

Plötsligt exploderade nämligen numret. Och ut på andra sidan, där kom en flera minuter lång kavalkad med mäktiga danssteg och ofattbara rörelser!

dans
Bildkälla: Youtube

Youtube har klippet redan setts nästan en miljon gånger, och hyllningarna är inte sena att strömma in. Somliga hävdar att det är det bästa framträdandet någonsin inför en idrottsmatch!

Se det mäktiga klippet du också, i spelaren här under:

Vilka makalösa talanger. Dela gärna vidare så att fler får titta på, och njuta av, detta mäktiga dansnummer!