Sonen Oscars stora hyllning till pappa Sven-Erik på Dansbandsveckan

Guldklaven planerade för en stor och hemlig hyllning till Sven-Erik Magnusson, som avled tidigare i år. 

Då steg Oscar Magnusson upp på scenen – och ett sus gick genom publiken i Malung. Sen sjöng Sven-Eriks son Sven Ingvars-klassikern ”Anita”, med text av Gustaf Fröding. 

När P4 Värmland ordnade en omröstning för att utse Sven-Ingvars bästa låt någonsin föll lyssnarnas val på just ”Anita”. 

– Jättekul, och det är faktiskt min favorit också. Dels är det fantastisk text och en fin kompostion, allt smälter samman i den låten. Den går rakt in helt enkelt, sa Oscar Magnusson då till kanalen.

Just ”Anita” sjöng Oscar också i Allsång på Skansen vid ett framträdande som hyllades tidigare i sommar. I helgen var det alltså återigen dags för Oskar att hedra pappa Sven-Eriks minne genom att sjunga låten på Dansbandsveckan i Malung. 

Efter Allsång på Skansen berättade Oscar att han troligen kommer fortsätta sjunga i bandet. 

– Jag ska inte ta över någonting, utan vi ska försöka föra det här vidare på ett värdigt sätt. Men 60 år ger en ganska stor låtkatalog. Vi har ett digert arbete framför oss. Och jag känner att om jag ska sjunga det här så måste varje låt bottna i mig. Något ska vi absolut göra, men vi får se vad det blir, säger han till Aftonbladet.

– Jag saknar honom oerhört varje sekund och varje dag. Men för vi det här vidare, så fortsätter han vara närvarande. 

 

Se hela det fantastiska framträdandet här nedan.

Foto: TT/Facebook (Dansbandsveckan)

Så fint gjort av Oskar, och vi glömmer aldrig dig, Sven-Erik! Tack för all fantastisk musik! Dela gärna detta så att fler får se och lyssna till Oscars fina hyllningssång.  

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna