Studenten håller på att knäckas av nervositet – då gör publiken detta och allt förändras

Att kliva upp på en scen och försöka sjunga samtidigt som allt man gör bedöms av en hårdnackad jury är en tuff prövning – och genom åren är det många som i talangjakter fallit offer för nervositeten.

Just den där nervositeten är också något som den irländska studenten Janet Devlin har kämpat mot i hela sitt liv. 16-åringen har aldrig vågat sjunga inför publik på grund av sin brist på självförtroende – men till slut lyckas hon ändå samla tillräckligt mycket mod för att åka iväg och göra audition i brittiska The X Factor.

Men det håller på att bli för mycket. Hon biter på naglarna, darrar på rösten när hon ska svara på frågor och klarar inte att sätta tonerna i inledningen av sitt framträdande.

Men sedan händer något. Publiken inser att Janet behöver allt stöd hon kan få och bryter ut i ett öronbedövande jubel för att uppmuntra henne – och plötsligt får hon det där självförtroendet hon så väl behöver.

Nervositeten är som bortblåst. Janet ler brett, njuter av att stå på scenen, spelar ut alla sina register – och fram kommer en vacker röst som förvandlar tolkningen av Elton Johns ”Your Song” till något förtrollande. Och domarna, de älskar det så mycket att Janet får fyra rungande ja och går vidare i tävlingen!

Tänk så lite som behövs för att lyfta en annan människa!

Vilken stor röst som gömde sig där inne. Dela vidare för att visa den där nervösa 16-åringen hur duktig hon verkligen är!