Sven-Erik Magnusson hyllas – i ”Allsång på Skansen”

Den folkkäre artisten Sven-Erik Magnusson avled i mars tidigare i år.

Nu står det klart att dansbandskungen kommer hyllas i Allsång på Skansen under tisdagen – av sonen Oscar.

– Jag tror att det kommer att bli en känslomässig kväll för de flesta, säger programledaren Sanna Nielsen, till Aftonbladet

Musiksverige var i sorg när Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson avled i cancer i mars tidigare i år. Magnusson har hedrats över hela landet med diverse hyllningskonserter, bland annat på Karlstadsfestivalen Putte i Parken tidigare i juni, och på tisdag kommer sångaren hyllas ytterligare. Det på en av Sveriges mest folkkära scener.

Sonen Oscar Magnusson, som även han varit en del av Sven-Ingvars, berättar för Aftonbladet att hans pappa kommer hedras på Allsång på Skansen under tisdagskvällen i Stockholm.

– Vår ambition är att på något sätt föra Sven-Ingvars arv vidare. Det handlar inte om att ta över min pappas roll – de skorna är för stora för att fylla – utan om att göra det som känns rätt i hjärtat. Jag tror att folk har ett behov av att fortsätta ta del av den här låtskatten, och vi ska försöka göra den rättvisa, säger Oscar Magnusson till Aftonbladet.

Vilka låtar som kommer spelas på Sollidenscenen är fortfarande inte bestämt, men sonen Oscar är inte orolig inför uppträdandet. Han passar också på att berätta om det enorma stöd han fått genom sorgearbetet, någonting som hjälpt honom.

– Det är fantastiskt att ens pappa har betytt så mycket för så många människor. Jag har varit med så pass länge och spelat så mycket att jag har sett det med egna ögon, så jag kan inte säga att jag blev förvånad av reaktionerna. Däremot var jag kanske inte beredd på reaktionernas omfattning. Det har varit ett stöd i sorgen, säger han till Aftonbladet.

Allsång på Skansen sänds på tisdag i SVT1 med start klockan 20.00. Sven-Erik Magnusson blev 74 år gammal.

Bildkälla: Wikipedia

Det här kommer bli en så vacker hyllning. Vila i frid, Sven-Erik!